اقتصاد

زن در جامعه گیلان
کیفیت حضور زنان در جامعه گیلان را میتوان به عنوان نمونهی الگویی موفقی از تعامل پایدار جنسیتی در بافتار فرهنگ ایرانی معرفی کرد.

صدای شکستن استخوان
مرکز آمار ایران میگوید متوسط درآمد ماهیانه هر خانوار شهری در سال گذشته (نود و هفت)، سه میلیون و ششصد و سی هزار تومان؛ و برای هر خانوار روستایی، یک میلیون و نهصد و پنجاه هزار تومان بوده است.

دیو در لباس توسعه
حالا دیگر پروژهی سد لاسک به پروندهی حیثیتی فعالان محیطزیست و کنشگران اجتماعی گیلان در تقابل با «مدیران سرسپرده به دیو توسعهی ویرانگر و ناپایدار» تبدیل شده است. گویی که شکست هرکدام از این دو جبهه، نمایانگر توان اجتماعی ما برای نجات میراث طبیعی و زیستبوم گیلان خواهد بود.

هرکسی خودش میداند چقدر متهم است
در فاجعهی سیل شیراز که تصاویرش هزاران بار دست به دست چرخید، ۱۹ نفر جان باختهاند اما در بحران آلودگی هوا که مدتهاست ادامه دارد، سالی ۳۴۰۰۰ نفر در سراسر ایران کشته میشوند.

زیرِ زیرِ خط فقر
نمایندگان مجلس میگویند خط فقر در تابستان اخیر به ۶ میلیون تومان رسیده است و نیمی از مردم ایران در فقر مطلق به سر میبرند.

هجوم سوداگران
هجوم دارندگان ثروت، ویلاسازان و سوداگران زمین و مستغلات به شهرها و روستاهای گیلان آغاز شده است و با افزایش بحران آب در آن سوی البرز و شنیدن سوت قطار، ابعاد گستردهتری خواهد یافت.

به جای سد
تابستان امسال وقتی با تلاش فعالان اجتماعی و دوستداران میراث طبیعی ایران، جشن آغاز ساخت «سد لاسک» لغو شد و پروژه به تعویق افتاد، خاطر یکی از نمایندگان گیلانی مجلس آشفته شد و گفت: «عدهای بشکن نزنند که حرفشان به کرسی نشسته زیرا چنین خبری نیست.»

تهدید علیه گیلان
یلان، جنگلهای انبوه، رودهای طویل و شالیزارهای وسیعش، با جدیترین تهدید انسانی در طول حیات خود مواجه شده است.

فرصتی به نام پرندگان
صاحب این دکهی کوچک و ناهمگون با فضای تاریخی پل قدیم غازیان، روزی به ذهنش رسیده تا از عادت «غذادادن مردم به کاکاییها» درآمدزایی کند (قبل از آنکه مدیران شهری به این موضوع فکر کنند). ابتدا تابلویی دست و پا کرده و روی آن نوشته: «نان خشک موجود است؛ ۱۰۰۰ تومان».

صنایع دستی گیلان
فروشگاههای صنایع دستی گیلان، جلوهگاه کاملی از فقر خلاقیت و نوگرایی در میان مسئولان محلی و برنامهریزان توسعهی منطقهای است.